Zsebtündér blog

Hotel Sonnenpark...avagy családi pihenés felsőfokon

2017. április 01. - Zsebtündér

 

"Ha azt mondom Nektek, hogy létezik egy olyan szálloda, ahová nem szükséges magatokkal vinni a fél házat, sőt a csomagtartóba sem kell belegyömöszölni a babakocsit, az utazóágyat, az etetőszéket, az összes gyerekjátékot, sőt akár még bébiételt sem kell magatokkal vinnetek?:-)
Nem csalás, nem ámítás, létezik egy ilyen hely, nem is oly messze. Épp csak egy kicsit kell átmenni a magyar-osztrák határon és már ott is vagytok ezen a csodálatos baba-gyerek-családbarát helyen, ahol minden és mindenki azon van, hogy a gyerekek jól érezzék magukat... és persze ha a törpék jól vannak, a szülők is boldogok..."

Ezekkel a mondatokkal indítottam a tavalyi, videóbloggal felturbózott élménybeszámolómat, amikor a Happy Family jóvoltából 3 csodálatos napot töltöttem a férjemmel és az akkor 14 hónapos kisfiammal az ausztriai Sonnenpark Hotelben
Úgy gondolom, hogy a sors a tenyerén hordoz, mert a Happy Family Sajtónapok keretein belül múlt héten ismét  a Sonnenpark Hotelben találtam magam, de most család nélkül, 2 nap régóta vágyott "anyaidőt" kapva :-)
Fantasztikus társaságom is volt, hisz a happyfamily.hu, családoknak szóló hírportál bloggereivel, újságíróival együtt teszteltük a hotel, illetve a szomszédos Sonnentherme élményfürdő családbarát szolgáltatásait. A szám most is tátva maradt és továbbra sem tudok, csak szuperlatívuszokban beszélni erről a baba-gyerek-családbarát szállodáról.

 

20170322_144012.jpg
A teljes blogger-újságíró csapat Sunny Bunny-val:-)
Most tehát csak magam voltam, annak minden előnyével és természetesen hátrányával együtt. Az jól esett, hogy kaptam egy kis "anyaidőt" és nem kellett minden pillanatban a kis totyogósomat szemmel tartanom, hanem 100%-osan tudtam önmagamra és az elhangzó információkra koncentrálni és persze kikapcsolódni is. De úgy gondolom nem fogtok nagyon csodálkozni, ha elárulom, hogy csütörtök reggel, amikor épp Sunny Bunny szórakoztatta a gyerekeket az aulában, a boldog családokat látva elmorzsoltam pár könnycseppet a mosdóba elvonulva, mert annyira hiányzott a kisfiam és a férjem...Ez az anyalét már csak ilyen...:-))

 

Ne de térjünk is vissza a sajtólátogatásunkra, melynek keretében a hotel végtelenül kedves és felkészült munkatársai kísértek végig a szálloda és a fürdő területén, valamint 1-1 prezentációval részletesen bemutatkozott Sunny Bunny Úszóiskolája és az Animációs részleg is.

 

 

 

 



Most pedig nézzük, hogy mitől is olyan kivételes ez a hotel? 

 

  • Miért választja évente sok ezer (magyar)család (is) pihenése helyszínéül?
  • Vajon miért vált a vendégek 70%-a már törzsvendéggé, akik évente akár 3-4 alkalommal is visszatérnek a hotelbe?
  • Miért nyeri el sorban a szakmai díjakat, kitüntetéseket?
és nem utolsó sorban, ki is Sunny Bunny?:-)

Az a bizonyos első benyomás...

A hotel atmoszférája otthonos, családias, már-már magával ragadó. A tágas aulába árad be a természetes fény, vidám színek kavalkádja fogad. 
Elhelyezés
Modern, tágas, klimatizált családi szobák és apartmanok várják a vendégeket család- és bababarát felszereltséggel. A legkisebb családtagokra is testre szabottak az extrák: kiságy, babafürdőkád, pelenkázó, vízforraló, bili stb található a szobákban.

 

 

Étkezés
A kényeztető családi ellátás büféreggelit, könnyű ebédet, délutáni kávét és sütit, valamint büfévacsorát, baba-és gyerekbüfét foglal magában üdítőitalokkal kiegészítve.
A levesek, saláták, különleges hús- és vegaételek, tésztafélék, desszertek közül mindenki megtalálhatja a saját kedvencét. Csak néhány szösszenet a pazar kínálatból: szarvasgombás csicsókakrémleves petrezselymes krutonnal,  lardo zsírban rózsaszínre sütött malacfilé, párolt szójabab tengeri sóval és vajjal stb.
A babák számára számtalan bébiétel, tápszer, rágcsa, keksz közül lehet választani, de vannak természetesen frissen készített bébiételek is.
A gyerekeknek szánt menü is változatos. Tálalnak kifejezetten gyerek kedvenceket, de az egészséges zöldségek, gyümölcsök is a kínálat részei.
Az asztalok közötti minijátszóterek még mindig a kedvenceim; gyakorló anyukaként tudom milyen nagy kincs, amikor nyugodtan megehetem az ételt és a totyogósomat a közelemben biztonságban tudhatom.

 

 


Programok, gyerekfoglalkoztatók

Bármilyen korú gyerekkel is érkeztek a hotelbe, egészen biztosak lehettek benne, hogy a vízi programokon kívül a "szárazföldön" is meg fogja találni a neki való programokat.
Az első emeleti Baby's részleg kiváló minőségű játékokkal, gyerekfelügyeleti lehetőséggel, kifejezetten babáknak kínált programokkal várja a legkisebbeket 0-2 éves korig.
A földszinti Sunny Bunny Clubban a 2-8 éves korosztály játszhat, főzhet, süthet, barkácsolhat, tornázhat a szakképzett animátorokkal. Itt is kérhető gyerekfelügyelet, ha néhány órára kettesben maradnátok:-)
A kiskamasz korosztály pedig az alsó szinten tud kiteljesedni. Mászófalak, csocsó, ping-pong asztal, szimulátorok, videójátékok, darts stb állnak rendelkezésre.
A fürdő területén található Kis's Club szintén játékokkal, kézműves programokkal, 3D moziélménnyel várja a gyerekeket.



 

 

 

 

 


Vízi élmények 
Sunny Bunny vízi világa a hotel vendégei részére kialakított saját fürdőrész, beltéri és kültéri medencékkel, vízi csúszdával, játszótérrel és persze pelenkázószigettel és babakocsilifttel.

 

 

De ha mindez nem lenne elég, akkor pihe-puha köntösben, papucsban, egy rövid, fűtött folyosón vezet az út a szomszédos Sonnentherme élményfürdőbe, ami egy igazi családi vízi-paradicsom, hisz minden korosztály megtalálhatja benne a magának valót. 
       - A babák és szüleik a Baby World-ben lubickolhatnak. A levegő hőmérséklete 29, a vízé 34 fokos. Sekély vizű pancsolók, babamedencék, pelenkázó sarok, szoptatójurták, altató szoba, babakonyha, babakocsik, járókák állnak rendelkezésre.
        -A nagyobb gyerkőcök  és a gyermeklelkű felnőttek a Fun World-ben és a Speed World-ben tombolhatják ki magukat. Hullám medence és csúcs szuper csúszdák várják a merészebb vízipókokat:-)Egyébként itt találjátok Ausztria leghosszabb, 270 m hosszú beltéri vízi csúszdáját is, az XXL Monster Ride gumis csúszdát.
        -A pihenni vágyó szülők a Sauna World-ben választhatnak a többféle gőzkabin és szauna kabin közül vagy a Beauty World-ben kapcsolódhatnak ki egy-egy masszázs, vagy kozmetikai kezelés által.
        -Sunny Bunny úszóiskolája pedig szeretettel várja nemcsak a gyerekeket hanem a szüleiket is, hisz minden korosztálynak kínál úszásoktatási lehetőségeket. Ezen kívül remek vízi foglalkozásokat is tartanak.

 

 

 

 

 



Szabadtéri látnivalók

A környéken számtalan izgalmas szabadtéri látnivaló csalogat, amiket az ingyenesen kölcsönözhető babakocsikkal, sima, illetve utánfutós biciklikkel, bringóhintókkal, vagy akár négyszemélyes riksákkal érhetünk el.


Sunny Bunny, a hotel sztárja, a gyerekek kedvence

Sunny Bunny, a szeretni való plüssnyúl és csapata napsütéses jókedvével várja a gyerekeket. Számtalan jobbnál-jobb programmal szórakoztatja a hotel kis vendégeit. Naponta többször élőben is feltűnik a hotel és a fürdő különböző pontjain a kicsik legnagyobb örömére. 

Még több Sunny Bunny infó itt:
http://www.sunnybunny.at/




 

 



Természetesen én sem tértem haza Sunny Bunny nélkül:-). A sajtóanyagokon kívül matricás album, ceruzák, színező, strandlabda, plüss Sunny Bunny, tálacska, toll, hűtőmágnes lapultak a bőröndömben, Olivér nagy örömére:-)


...és képzeljétek, a minap levelet is kaptunk Sunny Bunny-tól, amiben gratulált Olivérnek a közelgő születésnapja alkalmából, sőt még ajándékot is küldött neki.


Én már alig várom, hogy újra eltölthessünk pár napot EGYÜTT ezen a csodálatos helyen.

Ha Ti is kedvet kaptatok meglátogatni Sunny Bunny-t és elutaznátok a Sonnenpark hotelbe, a foglalást magyar nyelven is intézhetitek az alábbi linken:
http://www.sonnenpark.at/hu/preise-services/preise-zimmer/szobafoglalas.html

Jó pihenést kívánok!
Szeretettel:
Melcsi

süti beállítások módosítása